Ademcoaching

Adem eens heel diep in en… Adem uit.

Dat lucht op nietwaar? Even lekker uitademen en dan voel je de rust alweer. Zou het niet fijn zijn als je je veel vaker zo zou kunnen voelen? Er kan veel hoor!

Een gezonde pasgeboren baby ademt normaal gesproken nog helemaal vrij. We zien het hele rompje meebewegen met de ademhaling. Een opgroeiend kind ontwikkelt overlevingspatronen om zich staande te kunnen houden binnen het gezin, op school, in de relatie met andere kinderen, etc. Als kind en later ook als volwassene krijg je te maken met schrik, angst, verdriet en je past je aan. Het moet wel, ook al gaat dit vaak ten koste van je innerlijke vrijheid.

Het vervelende is dat je adempatroon zich hieraan aanpast. We ademen niet meer vrij. We zijn als het ware om de pijn heen gaan ademen, ademen oppervlakkiger, soms een beetje hortend. Delen van de romp bewegen niet of nauwelijks en daardoor krijgen we minder zuurstof binnen, hebben we minder energie en leven minder.

_

Maar het hoeft gelukkig niet zo te blijven. Je kunt het bestaande oppervlakkige adempatroon vervangen door een open verbonden ademhaling die de adem weer vrij laat stromen. Je natuurlijke ademstroom komt weer op gang. Afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd en voedingsstoffen optimaal opgenomen. Je voelt je energieker, gezonder, bewuster en meer in contact met jezelf.

Tijdens een ademsessie wordt er veel aandacht aan besteed om de ademhaling on­onderbroken goed in de buik te laten plaatsvinden. Buikademhaling is de basis. Van daaruit werken we eraan om de adem door de hele romp te laten stromen. Ook de zgn. stille gebieden worden dan weer goed doorgeademd, waardoor de emoties die hier liggen opgeslagen weer vrij komen. Dit kan een enorme opluchting geven. Uiteindelijk laat je het oude zeer los. Je ademt het uit.

Ook mensen met specifieke ademhalingsproblemen, zoals astma of hyperventilatie, kunnen veel baat hebben bij deze manier van ademcoaching.

Nog vragen?

Rina Siemons
E-mail:
info@hypnotherapiepurmerend.nl
Telefoon: 06 – 16 08 20 17