Groepstrajecten

Hypnotherapie Purmerend verzorgt drie groepstrajecten:

  • Zelfhypnose
  • Omgaan met pijn. Voor mensen met chronische pijnen.
  • Beter gewicht. Voor mensen die ´worstelen ´ met hun gewicht.

Uiteraard zijn deze trajecten ook individueel te volgen.

Voorafgaand aan elk traject vindt een intake plaats, waarin de persoonlijke situatie van de cursist aan bod komt en de cursus uitgebreid wordt besproken. Het kan zijn dat tijdens het traject de behoefte ontstaat aan een individuele sessie. Daarvoor is alle ruimte.

Er zijn hier matjes aanwezig. Wil je wel zelf een laken en een slaapzak of deken meenemen? Een groot deel van de bijeenkomst lig je ontspannen op de grond, dus zorg ervoor dat je het niet koud krijgt.

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsemail en na betaling van het cursusbedrag is deelname definitief.

Zelfhypnose

In deze zeer effectieve workshop leer je 2 technieken om jezelf naar een hypnotische staat te brengen en zo, in je eigen omgeving, aan je blokkades te werken. Doe dit regelmatig en je zult versteld staan van de resultaten.

Omgaan met Pijn

Pijn is voor veel mensen een regelmatige verstoring van hun dagelijks leven. Dit traject is bedoeld voor mensen met chronische pijnklachten. Pijn heeft een signaalfunctie, maar bij chronische pijn heeft het die functie niet meer en trekt de pijn alle aandacht naar zich toe. Met bijvoorbeeld hypno-therapeutische (ontspannings)technieken en zelfhypnose kan de pijn behoorlijk worden verminderd.

Dit traject bestaat uit vier bijeenkomsten waarin je een aantal technieken leert om beter met pijn te kunnen omgaan.

De avonden hebben elk een eigen thema:

  • Bijeenkomst I: Ontspanning
  • Bijeenkomst II: Aarden
  • Bijeenkomst III: Loslaten en dingen in perspectief zien
  • Bijeenkomst IV: Blik op de toekomst

Elke avond leer je m.b.v. een hypnotherapeutische sessie één of twee technieken om de pijn te beheersen. Verder maken we gebruik van Ademcoaching en Chi Kung oefeningen die de sessie ondersteunen.

Kosten: € 200,- voor het hele traject.

Beter gewicht

Wanneer we niet tevreden zijn wanneer we op de weegschaal staan, leggen we er vaak de nadruk op dat we het niet kunnen laten teveel, te weinig of verkeerd te eten. We concentreren ons dan op ons eetgedrag, maar het zijn de onderliggende processen waar het om gaat. Tijdens dit traject wordt dan ook veel aandacht besteed aan het vrijmaken van belemmerende overtuigingen en het loslaten van ongezond gedrag. De ruimte die hierdoor ontstaat kan worden benut om letterlijk lichter door het leven te gaan.

Dit traject is ook geschikt voor mensen die onder hun gewenste gewicht zitten. Het gaat immers om het hervinden van de balans!

Het traject bestaat uit 4 bijeenkomsten.

 

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met Rina.